ПІДТРИМАННЯ СТАТУСУ ДЕРЖАТЕЛЯ ГРІН КАРТИ

Статус держателя грін карти – це не право, а привілегія, яку можна легко втратити за певних обставин. Загалом, підставою для втрати імміграційного статусу держателя грін карти є вчинення тяжкого злочину, порушення імміграційного режиму, або втрата здатності підтримувати статус держателя грін карти. Дана стаття присвячена питанню підтримання статусу держателя грін карти.

Найпоширеніші причини втрати здатнотсті підтримувати статус держателя грін карти

Ви можете втратити імміграційний статус держателя грін карти, якщо:

— Переїдете в іншу країну на постійне місце проживання.

— Залишитесь за межами Сполучених Штатів протягом більше ніж 1 року без отримання дозволу на в’їзд або спеціальної візи резидента, яка видається в посольстві. Однак, при визначенні того, чи втратили ви імміграційний статус держателя грін карти враховується ваш період відсутності в США, навіть якщо цей період був меншим ніж 1 рік.

— залишитесь за межами Сполучених Штатів протягом більш ніж 2 років після видачі дозволу на повторний в’їзд без отримання візи резидента, яка видається в посольстві. Однак, при визначенні того, чи втратили ви імміграційний статус держателя грін карти береться до уваги також ваш період відсутності в США, навіть якщо цей період був меншим ніж 1 рік.

— Не подасте податкові декларації, проживаючи за межами Сполучених Штатів, за будь-який податковий календарний рік.

— Подасте податкові декларації в статусі “неіммігранта”.

Якщо USCIS встановить, що ви втратили здатність підтримувати статус держателя грін карти в США, то вони почнуть процес скасування вашої грін карти шляхом ініціювання депортації.

Намір підтримувати постійний статус держателя грін карти в США є ключовим фактором, який USCIS розглядає для прийняття рішення чи іноземець відмовився від постійного місця проживання в США.

USCIS зазвичай розглядає декілька факторів для того, щоб визначити чи особа мала намір знаходитися в США на постійному місці проживання: родинні зв’язки, період відсутності в США, місце знаходження будинку, чи були подані податкові декларації, і так далі.

Більшість держателів грін карт вважають, що повернення в США 1 раз на 6 місяців є достатнім для підтримки статусу постійного жителя США. Насправді, це — найпоширеніша помилка, в яку більшість вірить. Приїзд в США декілька разів на рік навпаки викликає питання про те, чи особа продовжує надалі розглядати США як країну свого постійного місця проживання.

Тому, якщо ви плануєте залишатися за кордоном протягом тривалого періоду часу, ви повинні прийняти попередні заходи, спрямовані на збереження свого статусу держателя грін карти, перед тим як покинути Америку.

Перераховані кроки можуть допомогти вам встановити міцні зв’язки з США і зберегти грін карту:

I. Подача податкових декларацій в статусі держателя грін карти.
За будь-яких обставин, ви завжди повинні подавати податкові декларації в статусі держателя грін карти. Як особа, яка має постійне місце проживння в США, ви зобов’язані задекларувати свій дохід незалежно від країни, де були зароблені доходи або заробітна плата. Таким чином, навіть якщо всі ваші прибутки або заробітна плата були зароблені за межами США, ви все одно повинні подавати податкові декларації в IRS в статусі держателя грін карти. Це не обов’язково означає, що ви повинні платити податок на прибуток в США. Більшість країн мають міжнародні угоди про запобігання подвійного оподаткування з США, які можуть звільнити вас від сплати податків у випадку, якщо ви заплатили податок на той самий прибуток в іншій країні. Тим не менш, ви завжди повинні подавати податкові декларації в статусі резидента. Неподання податків або подання податків в статусі нерезидента, створює припущення, що ви вирішили навмисно відмовитися від статусу держателя грін карти.
II. Залишайте найближчих членів сім’ї в США.
Якщо ви працюєте за кордоном або плануєте залишитися протягом тривалого періоду часу за кордоном, залиште найближчих членів сім’ї, включаючи дружину/чоловіка, дітей або батьків в США. Факт існування тісних сімейних зв’язків в США демонструє, що ви плануєте зберегти свій статус держателя грін карти.
III. Робота за кордоном.
Якщо ви працюєте на іноземну компанію і вимушені працювати за кордоном, попросіть у роботодавця письмове пояснення, що після завершення проекту ви повернетеся назад до виконання своїх трудових обов’язків до американської дочірньої компанії. Якщо робота не передбачає переведення працівника в американську дочірню компанію, попросіть письмовий договір із зазначенням строку і умов працевлаштування за кордоном
IV. Використання американської поштової адреси.
Продовжуйте використовувати свою поштову адресу в США для отримання пошти. Якщо ви не маєте будинку в США, ви можете скористатися адресою Вашого товариша або родича.
V. Водійське посвідчення.
Ваше американське водійське посвідчення має бути дійсним і строк його дії має бути продовженим.
VI. Банківський рахунок в США і кредитні картки.
Ви повинні активно використовувати свій американський банківський рахунок і кредитні картки протягом усього періоду вашої відсутності в США. Щомісячні виписки вашого банківського рахунку, які підтверджують постійне використання банківського рахунку і кредитних карток також допоможуть вам створити міцні зв’язки з США
VII. Членство в професійних і громадських організаціях.
Якщо ви член професійної асоціації або громадської організації в США, рекомендовано зберегти своє членство шляхом внесення щомісячних платежів, участі у конференціях і виставках , підписці на журнали.

Якщо ви плануєте залишитися за кордоном протягом тривалого періоду часу, ви повинні бути готові надати співробітникові імміграційної служби переконливі докази того, що ви не відмовилися від вашого статусу держателя грін карти. Незалежно від обставин, всі причини вашої відсутності в США повинні бути добре задокументовані.

Якщо ви втратили здатність підтримувати свій статус держателя грін карти, ви також втрачаєте права і привілегії, які пов’язані з цим статусом. Іншими словами, якщо пізніше ви захочете жити, працювати або вчитися в Сполучених Штатах, ви повинні будете отримати відповідну візу для того, щоб повернутися назад. Якщо ж ви захочете повернутися в Сполучені Штати на постійне місце проживання знову, ви повинні будете пройти через процес подачі клопотання на отримання нової імміграційної візи з самого початку. Це означає, що ваш американський родич або роботодавець повинен буде подати імміграційну петицію від вашого імені ще раз. Тільки після того, як ваше імміграційне клопотання буде схвалено, ви можете звернутися в посольство за імміграційною візою і в’їхати в США знову.

Информация взята с сайта партнера Sakhniuk immigration law https://myusaimmigration.ru