E2 ВІЗА ДЛЯ ІНВЕСТОРІВ

E-2 віза – це віза, яка дозволяє громадянинові країни, з якою Сполучені Штати мають підписаний міжнародний договір, знаходитись в США для здійснення управління бізнесу, в який вони вклали значні суми інвестицій або знаходяться в процесі інвестування.

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО Е-2 ВІЗИ

Для того, щоб отримати Е2 візу, інвестор має задовольнити наступні вимоги:

I.    Перша вимога. Бути громадянином країни, з якою Сполучені Штати підписали міжнародний договір. Перше, що ви повинні зробити, це перевірити, чи має ваша країна договір про торгівлю із США. Список країн, з якими США мають договірні відносини, ви можете знайти нижче:

Albania Argentina Armenia Australia Austria
Azerbaijan Bahrain Bangladesh Belgium Bolivia
Bosnia Bulgaria Cameroon Canada Chile
China Colombia Congo Costa Rica Croatia
Czech Republic Denmark Ecuador Egypt Estonia
Ethiopia Finland France Georgia Germany
Grenada Honduras Iran Ireland Italy
Jamaica Japan Jordan Kazakhstan Korea South
Kosovo Kyrgyzstan Latvia Liberia Lithuania
Luxembourg Macedonia Mexico Moldova Mongolia
Montenegro Morocco Netherlands Norway Oman
Pakistan Panama Paraguay Philippines Poland
Romania Serbia Senegal Singapore Slovak Republic
Slovenia Spain Sri Lanka Suriname Sweden
Switzerland Thailand Togo Trinidad & T. Tunisia
Turkey Ukraine United Kingdom Yugoslavia

II.    Друга вимога. Внесли значну суму інвестицій або знаходитесь в активному процесі інвестування значної кількості капіталу в рентабельне підприємство в США.
Заявник повинен продемонструвати, що він вже вніс гроші в бізнес або знаходиться в активному процесі інвестування в бізнес. Інвестор повинен показати, що він вже здійснив реальні бізнес-операції, направлені на запуск підприємства. Наявність інвестицій на вашому банківському рахунку і підписання договору оренди (який може бути розірваний) не є достатнім для задоволення другої вимоги. Тут вам буде необхідно показати, що ви зробили все можливе для того, щоб внести значні інвестиції в розвиток підприємства і підприємство готове випускати товар/надавати послуги.

Інвестиції, які вкладаються в розвиток підприємства, мають бути значними. Під інвестиціями розуміють грошові кошти або інші активи, які вносяться в статутний капітал підприємства під ризиком втрати з метою отримання прибутку. Це означає, що капітал повинен бути предметом часткової або повної втрати в тому випадку, якщо підприємство видасться збитковим.

  • Не встановлений мінімальний розмір інвестицій.
  • Має існувати ризик втрати інвестицій.
  • Сума внесених інвестицій має бути значною для виду бізнесу, в який ви інвестуєте.

Джерело вашого фінансування

Ви маєте надати докази, які підтверджують законність джерела отриманого фінансування. Ви також повинні продемонструвати, що кошти, які ви інвестуєте в підприємство були отримані незлочинним шляхом.

Рентабельне (прибуткове) підприємство

Ви повинні внести свої інвестиції в рентабельний бізнес, а не бізнес, основною метою якого є отримання прибутку з метою покриття особистих витрат на проживання інвестора і членів його сім’ї. Рентабельний бізнес– це бізнес, який здатний приносити дохід і створювати робочі місця.
Якщо на даний момент ваш бізнес приносить дохід, який покриває лише витрати на проживання інвестора і членів його сімей, ви повинні будете довести, що бізнес стане прибутковим протягом наступних 5 років з моменту видання Е2 візи. Якщо протягом 5 років такі докази не будуть надані, ваші інвестиції будуть розглядатися такими, що були внесені у неприбутковий бізнес і відмовлять у продовженні Е2 візи.

III.    Третя вимога. Інвестор планує знаходитися в Сполучених Штатах виключно з метою здійснення контролю над використанням внесених інвестицій у розвиток бізнесу. Цю вимогу можна буде задовольнити шляхом встановлення наявності у інвестора права власності на бізнес (принаймні 50 відсотків) або шляхом обіймання управлінської посади (менеджер або виконавчий директор).

Період знаходження

Віза Е2 видається для інвесторів і його працівників строком на два роки. Період свого знаходження в США можна буде продовжувати кожні два роки необмежену кількість разів. Іншими словами, до тих пір, поки ви ведете свій бізнес в США на Е2 візі, ви можете залишитися в країні невизначений період часу.

Умови перебування на Е2 візі

Інвестор і його працівник можуть виконувати лише ту діяльність, яка була затверджена USCIS при видачі Е2 візи. USCIS має затвердити будь-які істотні зміни в умовах праці Е2 інвестора, такі як злиття, поглинання, або інші події, які тою чи іншою мірою можуть вплинути на імміграційний статус інвестора.

Члени сім’ї інвестора

Дружина/чоловік інвестора, а також діти до досягнення ними 21 річного віку можуть супроводжувати інвестора і знаходитися на території США до тих пір, поки інвестор веде бізнес в Америці. Їхнє громадянство не обов’язково повинно бути ідентичне громадянству інвестора.
Чоловік/дружина інвестора можуть отримати дозвіл на роботу і професійно реалізувати себе в Америці. Законодавство не встановлює яких-небудь обмежень на чоловіка/жінку щодо роду її трудової діяльності. Тим не менш, право чоловіка/дружини на роботу зберігається до тих пір, поки основний держатель E2 візи підтримує свій легальний статус як інвестор в США.

Чи допоможе мені Е2 віза отримати грін карту?

E2 віза не надає вам можливості отримати грін карту. Е2 візу можна розглядати як ваш перший крок в здійсненні імміграції в США. Є багато інших варіантів отримання грін карти, які можуть стати доступними для вас лише після того, як ви пробудете в США деякий період часу на Е2 візі.

III.    Третя вимога. Інвестор планує знаходитися в Сполучених Штатах виключно з метою здійснення контролю над використанням внесених інвестицій у розвиток бізнесу. Цю вимогу можна буде задовольнити шляхом встановлення наявності у інвестора права власності на бізнес (принаймні 50 відсотків) або шляхом обіймання управлінської посади (менеджер або виконавчий директор).

 – Період знаходження

Віза Е2 видається для інвесторів і його працівників строком на два роки. Період свого знаходження в США можна буде продовжувати кожні два роки необмежену кількість разів. Іншими словами, до тих пір, поки ви ведете свій бізнес в США на Е2 візі, ви можете залишитися в країні невизначений період часу.

 – Умови перебування на Е2 візі

Інвестор і його працівник можуть виконувати лише ту діяльність, яка була затверджена USCIS при видачі Е2 візи. USCIS має затвердити будь-які істотні зміни в умовах праці Е2 інвестора, такі як злиття, поглинання, або інші події, які тою чи іншою мірою можуть вплинути на імміграційний статус інвестора.

Члени сім’ї інвестора

Дружина/чоловік інвестора, а також діти до досягнення ними 21 річного віку можуть супроводжувати інвестора і знаходитися на території США до тих пір, поки інвестор веде бізнес в Америці. Їхнє громадянство не обов’язково повинно бути ідентичне громадянству інвестора.
Чоловік/дружина інвестора можуть отримати дозвіл на роботу і професійно реалізувати себе в Америці. Законодавство не встановлює яких-небудь обмежень на чоловіка/жінку щодо роду її трудової діяльності. Тим не менш, право чоловіка/дружини на роботу зберігається до тих пір, поки основний держатель E2 візи підтримує свій легальний статус як інвестор в США.

Чи допоможе мені Е2 віза отримати грін карту?

E2 віза не надає вам можливості отримати грін карту. Е2 візу можна розглядати як ваш перший крок в здійсненні імміграції в США. Є багато інших варіантів отримання грін карти, які можуть стати доступними для вас лише після того, як ви пробудете в США деякий період часу на Е2 візі.

Інформація взята з сайту партнерів Sakhniuk immigration law https://myusaimmigration.com.ua