ЯК І КОЛИ ПОДАВАТИ ДОКУМЕНТИ НА ГРОМАДЯНСТВО США

Натуралізація – це процес надання громадянства США іноземцям , які народилися за межами США. Натуралізовані громадяни США мають такі ж прав і привілеї, як і громадяни, що народилися в США. Громадянство США надає для іммігрантів наступні можливості:

• Голосувати на федеральних виборах;

• Подорожувати з американським паспортом;

• Обіймати державні посади, які вимагають наявність громадянства США;

• Брати участь у журі присяжних;

• Отримати роботу в федеральних і правоохоронних органах;

• Отримати державні і штатні соціальні пільги, які є недоступними для іммігрантів;

• Надати громадянство США для дітей, які були народжені за кордоном;

• Розширити коло членів сім’ї, які можуть іммігрувати в США через возз’єднання сім’ї, і пришвидшити їхнє просування в черзі для отримання імміграційної візи (возз’єднання з батьками, чоловіком, дружиною, дітьми, братами, сестрами і т.д.)

Для того, щоб натуралізуватися і отримати згадані вище пільги, іммігрант повинен відповідати певним вимогам:

(1) повинен бути постійним резидентом,

(2) досягнути18 річного віку, і відповідати вимогам

(3) безперервного проживання

(4) фізичної присутності в США.

ПРОЦЕС ОТРИМАННЯ ГРОМАДЯНСТВА США ДЛЯ ІНОЗЕМЦЯ

Клопотання. Подання клопотання про надання громадянства США із супроводжуючими документами і чеком на оплату реєстраційного збору.

Зняття відбитків пальців. Після подачі клопотання про надання громадянства США, USCIS повідомить заявника про те, що його документи були отримані і направить до Центру забезпечення розгляду заяв на зняття відбитків пальців. Після цього, USCIS передасть картку із відбитками пальців до ФБР для встановлення причетності до тероризму, наявності ордерів на арешт, та притягнення до кримінальної відповідальності. Якщо попередня перевірка пройде успішно, USCIS призначить для заявника імміграційне інтерв’ю.

Інтерв’ю.  В день інтерв’ю USCIS офіцер визначить, чи заявник відповідає всім вимогам, встановлених законом, для отримання громадянства. Якщо рішення є сприятливим, то заявнику буде призначений день для прийняття присяги.

Прийняття присяги.  Ви стаєте громадянином США після прийняття присяги. Під час прийняття присяги, ви повинні пообіцяти, що відмовитеся від іноземного громадянства, підтримуватимете Конституцію, і служитимете в армії США.

КОЛИ ПОДАВАТИ ДОКУМЕНТИ НА ОТРИМАННЯ ГРОМАДЯНСТВА?

Заявник може подати клопотання про надання громадянства за 90 днів перш ніж він задовольнить вимогу про 5-річний період безперервного проживання в США в статусі держателя грін карти. Якщо заявник подасть заяву раніше, йому відмовлять в розгляді заяви і попросять надіслати документи тоді, коли заявник задовольнить вимогу про 5-річний період безперервного проживання в США в статусі держателя грін карти. USCIS розраховує ранній період подачі документів на отримання громадянства шляхом зворотнього відліку 90 днів з дня, коли заявник задовольнив вимогу постійного проживання в США. Наприклад , якщо заявник задовільняє п’ятирічну безперервну вимогу постійного проживання в США 10 червня 2015, USCIS почне зворотнє обчислення 90-денного терміну починаючи з 9 червня 2015. У такому випадку, найранішим терміном подачі документів на отримання громадянства у вашому випадку буде 12 березня 2015 року.

Інформація взята з сайту партнерів Sakhniuk immigration law https://myusaimmigration.com.ua