ЯК ОТРИМАТИ ВІЗУ В США НА 10 РОКІВ. Частина ІІ.

viza-do-SSHA

Продовжуємо серію статей від команди GCC «Як отримати візу в США на 10 років». У даній статті ви знайдете перелік документів, які вимагаються для отримання американської візи. Обов’язково надавайте лише дійсні документи, шахрайство чи спроба введення в оману візового офіцера може призвести до заборони отримання американської візи на 99 років.

Перелік обов’язкових документів для отримання візи в США:

1. Дійсний закордонний паспорт та попередній закордонний паспорт, якщо існує.

2. Одна фотографія. Фотокартка для візи повинна відповідати певним вимогам щодо розміру та характеру зображення. Надання фотокарток, які не відповідають цим вимогам, може сповільнити процес розгляду справи. Цифрові фотокартки, завантажені на веб-сайт разом з анкетою DS-160, повинні бути зроблені протягом останніх шести місяців і відповідати параметрам, зазначеним на зображенні нижче: мінімальний розмір фотокартки становить 600х600 пікселів (висота х ширина). Максимальний розмір — 1200х1200 пікселів (висота х ширина).

3

3. Лист-підтведження про заповнення візової електронної анкети Form DS-160 з відповідним кодом, що і є підтвердженням призначення співбесіди у консульстві для отримання візи в США.

4. Квитанція про оплату консульського візового збору (оплату потрібно здійснити в будь-якому відділенні банку Аваль до призначення дати співбесіди у консульстві).

5. Додаткові документи (розглядаються нижче).

Подача на неімміграційну візу

Ваша основна мета – це тимчасове відвідання США з метою бізнесу, для відпочинку чи медичного лікування. Ви плануєте залишатись на певний обмежений термін і ви, звичайно, маєте намір повернутись по завершенні поїздки. Основним критерієм видання візи в США є переконання візового офіцера у тому, що заявник дійсно має намір повернутись до своєї рідної країни після тимчасового перебування в США. Неможливо точно визначити конкретні документи, які для цього необхідні, оскільки в кожного заявника обставини відрізняються. Кожен заявник має пам’ятати що на співбесіді візовий офіцер буде більше фокусуватись на правдоподібності сказаних ним даних, ніж на самих документах.

Молодим людям часто важко надати підтвердження міцних зв’язків з рідною країною. В таких випадках, візовий офіцер може взяти до уваги чи людина навчається ще чи вже закінчила навчальний заклад, довготривалість планів заявника, статус батьків, перспективи в рідній країні, попередні подорожі до інших країн та інше.

Підтверджуючі документи

Більшість з ваших документів – це документи, які підтверджують ваш намір повернутись до рідної країни після тимчасової поїздки в США – це довідка з роботи, довідка про наявність нерухомості, рахунок в банку, родинні зв’язки та інше. Але не всі зазначені тут документи є обов’язковими для вас. Немає особливого списку документів, який прописаний законом. Проте, чим більше документів ви приготуєте тим краще для вас.

Заявники, котрі не мають достатньо коштів, щоб самостійно утримувати себе протягом запланованої поїздки, повинні надати переконливі докази того, що у США його буде утримувати певна зацікавлена особа. Ці докази мають відображати безпосередній зв’язок заявника і особи, що утримуватиме його під час поїздки Америкою.

Старайтесь уникати письмових підтверджень від осіб, що володіють маленьким бізнесом (продуктовими магазинами чи хостелами). Візовий офіцер знає, що такі власники наймають на роботу працівників нелегально і можуть найняти й вас, хто збирається виїхати в США як турист, не для роботи.

Заявники, які самі забезпечують собі подорож мають надати докази достатніх фінансових ресурсів – довідка з роботи, довідка про наявність нерухомості чи інші фінансові документи.

Допомогти вам переконати візового офіцера у наявності тісних зв’язків з рідною країною і бажанням повернутись додому є ваше помешкання поза межами США та інша нерухомість, котрою ви володієте.

Власники бізнесу повинні показати, скільки вони заробили протягом минулого року. Ви повинні підготувати свідоцтво про реєстрацію компанії і деталі доходу, візитну картку.

Також будьте готові описати характер вашої поїздки і деталі вашого маршруту.

Якщо ви працюєте, візьміть лист від роботодавця, який показує детальну інформацію про вашу посаду, заробітну платню, стаж роботи, період офіційної відпустки. Також приготуйте довідку з роботи про вашу заробітну плату протягом останніх шести місяців (платіжні відомості).

Якщо ви у відставці чи на пенсії підготуйте пенсійну книжку.

Сімейні документи

Можна підготувати сімейні фотографії близьких родичів. Документи про сім’ю (свідоцтво про одруження, свідоцтва про народження кожної дитини). Якщо ви подаєте заяву самі, і якщо ваш чоловік був у США раніше, надайте оригінал паспорта Вашого чоловіка, якщо ваш чоловік в даний момент не в Америці.

Багато людей запитують, чи можуть отримати молоді люди американську візу, особливо якщо вони неодружені. Взагалі, можливо отримати візу в США для будь-якого віку. Тим не менш, візовий офіцер сприймає кожного заявника на неімміграційну візу як потенційного іммігранта, але кожний заявник повинен довести свої тісні зв’язки з рідною країною, фінансову стабільність і достаток, наявність хорошої роботи чи навчання – всі ці фактори, на думку консула, будуть сприяти вашому поверненню на батьківщину після отримання американської візи та тимчасового перебування в США. Для молодих людей, як правило, дуже важко довести, міцні зв’язки з рідною країною. Ви можете надати наступн ідодаткові документи, щоб довести тісні зв’язки з рідною країною і що ваші наміри залишитися в США лише протягом визначеного короткого часу.

  • Якщо ви заручені або якщо у вас є друг чи подруга, показати фотографії та інші деталі, щоб переконати візового офіцера, що ви не збираєтеся їхатив США для того,щоб одружитися.
  • Якщо ви навчаєтесь, звичайно, надайте документ, що може підтвердити це (студенський). Будьте готові пояснити важливість для вас завершення навчального закладу.
  • Також підготуйте документи, які підтверджують стабільність вашої роботи – довідка про заробітну плату. Ви, також, можете пояснити, наскільки перспективна для вас сфера в котрій ви працюєте.

Про те, як підготуватись до співбесіди з візовим офіцером у посольстві США читайте у наступній статті.